Datacenter -ratkaisut koulutuksessa opiskelijat tutustuvat laaja-alaisiin tietojärjestelmiin ja niiden tarjoamiin palveluihin. Tähän sisältyvät eri käyttö- ja palvelinjärjestelmät, verkkoympäristöt, tietoturva, virtualisointi, tietokannat, konesalioperaatiot sekä skriptaus. KAMK:in tiloissa Datacenter-opiskelijat suorittavat alaansa liittyviä opintoja DC-labrana tunnetussa kotiluokassaan. Labraan kuuluu Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen opiskelijoiden käyttöön ja hallintaan tarkoitettu konesali, myös oma supertietokone!

Kajaanin Renforsin rantaan on muodostunut konesalipalveluiden ja yritysten keskittymä. Tämä mahdollistaa, että ajantasainen asiantuntemus on aina lähellä ja käytettävissä koululla. Yritysalueelta löytyy mm. CSC-Tieteen Tietotekniikan keskuksen konesali sekä supertietokone. CSC:n ammattilaisten kanssa tehdään aktiivisesti yhteistyötä kursseilla ja projekteissa.

Lue koulutuksesta KAMK:n sivuilla

Koulutus

TIETOJENKÄSITTELYN KOULUTUS

Opiskelijat suuntautuvat ensimmäisen lukukauden jälkeen soveltuvuuden, taitojen ja syksyn opintomenestyksen perusteella datacenter-ratkaisuihin tai pelialanopintoihin. Molempiin on rajattu ryhmäkoko.

Datacenter-ratkaisuissa pääset käsiksi pelkästään opetuskäyttöön tarkoitettuun konesaliin. Ensimmäisen vuoden aikana käyt läpi perusteet käyttöjärjestelmistä, virtualisoinnista, verkoista ja tietoturvasta. Tulevina vuosina aihealueita syvennetään ja tutustutaan palvelujen tuottamiseen, konesalien energiatehokkuuteen ja automatisointiin.

Painotamme tekemällä oppimista ja harjoittelemme asioita heti alusta asti viemällä teorian käytäntöön. Toteutamme konesaliin lähiyritysten tai pelialan opiskelijoiden antamia tai oman mielenkiinnon mukaan valikoituvia toimeksiantoja. Konesalimme on erittäin monipuolinen, tehokas ja edustaa markkinoiden uusimpia teknologioita. Käytössä on muun muassa IBM:n teknologioita ja VMwaren virtualisointiympäristö.

Halutessasi voit kehittyä näiden tai muiden teknologioiden asiantuntijaksi – tämän takaa se, että opiskelijanamme saat konesaliin pääkäyttäjän oikeudet ja täyden pääsyn ympäristöön. Opetuskäyttöinen, opiskelijoiden ylläpitämä oma konesali on Suomessa ainutlaatuinen oppimisympäristö. Datacenter-koulutuksemme toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kajaanilaisten ja valtakunnallisten toimijoiden, kuten CSC:n, HermanIT:n ja IBM:n kanssa.

Tarjoamme edistyneemmille opiskelijoillemme mahdollisuuden suorittaa eri toimittajien sertifiointeja ja KAMK osallistuu testeistä koituviin kustannuksiin. Datacenter -ratkaisujen koulutus antaa valmiudet toimia esimerkiksi järjestelmäasiantuntijana, kouluttajana, IT-suunnittelijana tai käyttöpäällikkönä. Lue lisää Datacenter-koulutuksen omilta sivuilta: www.kajakdc.fi

Ympäristöt

Euroopan paras oppimisympäristö ja Bull-hybridijärjestelmä.

Tarinat

ESIMERKKEJÄ PROJEKTEISTA

Meiltä työllistytään mm. näihin yrityksiin